Automatická pračka
Mikrovlnná trouba
100 Hz televizor
Fuzzy Logic
6th Sense u praÄŤky
ZapojenĂ­ praÄŤky
Sušení ovoce
Jak používat myčku
Jaký zvolit formát televizoru? 16:9 nebo 4:3
Jak používat automatickou pračku
zadejte klíčové slovo:

Dvouletá záruční doba a co se mění?
Občanský zákoník - novelizace
Sada mobilního telefonu je jeden výrobek
Zpětný odběr výrobků
Občanský zákoník - O prodeji
Kasa.cz
Euronics.cz
Eta.cz
Obchodní-dům.cz
eProton.cz
Vltava.cz
Hej.sk
Obchodny-dom.sk
Bravoska

víceúčelová elektrická pánev a elektrická trouba

Bravoska je určena k přípravě jídel v domácnosti. Nízkou energetickou náročností a víceúčelovým použitím nahrazuje několik běžně používaných spotřebičů - smažící pánev, elektrický či plynový sporák. Tím je vhodná i pro chaty, chalupy apod.

Pánev Bravoska je vyhřívána topným tělesem zabudovaným po jejím obvodu. Toto speciální umístění topného tělesa zajišťuje rovnoměrný přenos tepla po celé ploše Bravosky. Regulátor teploty s přívodní šňůrou se zasouvá do zásuvky elektrické pánve. Konstrukčně je uzpůsoben tak, že ho lze pro snadnější manipulaci umístit v obou polohách ovladačem nahoru.
Kontrolka ve tvaru trojúhelníku signalizuje provoz topného tělesa. Při dosažení nastavené teploty zhasne.
Vnitřní části Bravosky jsou opatřeny nepřipékavou vrstvou (xylanem). Neocenitelnou předností Bravosky je její víceúčelnost, kdy pouhým obrácením pánve získáváte malou pečící troubu.

Bravoska se jako jeden z mála spotřebičů dá umývat v myčce nádobí!!

Elektrická pánev:
V této poloze smaží, dusí, peče a vaří potraviny (maso, bramboráky, lívance, ryby, čínu, pizzu, guláš apod.) Pozn.: Na pánvi je možné pracovat s víkem (pekáčem) nebo bez víka.

Elektrická trouba:
V poloze pánví nahoru dusí, zapéká a peče běžné potraviny (ryby, drůbež, zapečené těstoviny, piškot, bublaninu, kynuté buchty, vánočka).


Vyrábí se dvě provedení Bravosky:
  • Bravoska XL - 40 x 25 cm, příkon 1700 W, vhodná pro čtyř a vícečlennou rodinu
  • Bravoska /malá/ je o 1/3 objemu menší, příkon 1250 W a je vhodná pro jednotlivce nebo 2 - 3 člennou rodinu.
Dodává se v barvě červené, modré a černé.


Pro inspiraci přikládáme několik osvědčených receptů:

Segedínský guláš (4 porce)
800 g vepřového masa na guláš, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, 500 g kyselého zelí, 100 g oleje, 2 polévkové lžíce sladké mleté papriky, 1 kávová lžička mletého kmínu, 1 polévková lžíce Podravky, 1 masox, 200 ml sladké smetany/mléka (anebo 150 g ovesného mléka 200 ml vody - v případě použití ovesného mléka nedáváme mouku), 2 polévkové lžíce hladké mouky, sůl
Do elektrické pánve nalijeme olej, rozpálíme na stupni č. 8 za stálého míchání maso asi 15 minut orestujeme spolu s nakrájenou cibulí. Poté přidáme kyselé zelí, koření, masox, drobně krájený česnek, mírně osolíme a přilijeme asi 200 ml vody.
Na stupni č. 5 za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme do měkka. Během dušení masa přikryjeme elektrickou pánev pekáčkem Bravosky.
Když je maso měkké zalijeme směs v pánvi smetanou, ve které jsme dobře rozšlehali - rozmixovali mouku. Popřípadě přidáme trochu vody a necháme krátce povařit. Podáváme s houskovými knedlíky.

Pstruh po mlynářsku (4 porce)
4 pstruzi, sůl, 80 g másla, zelená petrželka, pažitka, kopr, 60 g hladné mouky, 100 ml oleje
Vykuchané pstruhy i s hlavou dobře propláchneme a zevnitř i zevně vysušíme a osolíme. Máslo necháme trochu změknout a promícháme s nadrobno nakrájenými zelenými natěmi. Polovinu takto připraveného másla ještě rozdělíme na 4 díly a naplníme břišní dutinu u každého pstruha.
Pstruhy pak po obou stranách obalíme v mouce a na rozehřátém oleji v elektrické pánvi Bravosky opékáme po obou stranách.
Hotové pstruhy přelijeme zbylým rozehřátým máslem s bylinkami.

Vánočka (l ks o hmotnosti 480 g)
150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice anebo 40 g krystalizované fruktózy (v případě záměny cukru krupice za fruktózu, vyrobíme vánočku vhodnou pro diabetickou dietu), 30 g másla - margarínu, 2 žloutky, 30 g rozinek, 1/2 sáčku droždí Saf-instant, 120-130 ml mléka, špetka soli, tuk na vymazání pekáčku Bravosky, vejce na potření
Mouku prosejeme do mísy, uděláme do ní důlek a do něho nasypeme droždí. Přidáme malou část mléka z celkového množství spolu se špetkou cukru a vidličkou rozšleháme. Necháme asi 10 minut v teplém prostředí vykynout.
Mléko zahřejeme na teplotu cca 40°C, přidáme zbylý cukr, sůl, žloutky, citrónovou kůru a vše vidličkou rozšleháme. Přidáme k nakynutému droždí a spolu s moukou i tukem vypracujeme hladké nelepivé těsto.
Necháme v teple vykynout, promícháme a opět promícháme - přetužíme. Rozdělíme na 6 nebo 8 dílků, vyválíme rozvnoměrné praménky a upleteme typický tvar vánočky. Vložíme do tukem vymazaného pekáčku Bravosky, přiklopíme elektrickou pánví, nastavíme na stupeň č. 3 a necháme 10 minut vykynout.
Potřeme vejcem a pečeme na stupni č. 7, 40 minut. Po mírném vychladnutí a s pomocí dřevěné špachtle vyjmeme.

Kynuté buchty
200 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 120 ml mléka, 30 g margarínu (másla, oleje) 50 g cukru krupice, 1/2 sáčku droždí Saf-instant-5 g (v případě použití čerstvého droždí dáváme asi 4-5 x více), 2 žloutky, špetka soli, máslo na promazání jednotlivých kousků buchet, náplň - maková, tvarohová, povidla, apod.
Oba druhy mouky prosejeme do mísy a uděláme do ní důlek. Přisypeme droždí, špetku cukru, malou část mléka z určeného množství s teplotou 30°C, prošleháme vidličkou a vařečkou zamícháme takové množství mouky až vznikne řídké těsto. Toto necháme v teplém prostředí cca 10-15 minut vykynout.
Teplé mléko (30°C) prošleháme s cukrem, solí a žloutky. Přilijeme k vykynutému droždí a spolu s tukem i určeným množstvím mouky vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Vypracované necháme v teplém prostředí vykynout a poté opět promícháme - přetužíme.
Po opětném vykynutí vyklopíme na moukou posypaný vál, rozdělíme na cca 10 ks a naplníme zvoleným druhem náplně. Potíráme roztokem másla a vkládáme do pekáče Bravosky a přiklopíme pánví. Na regulátoru nastavíme stupeň č. 3, položíme na pekáč Bravosky a necháme asi 10 minut kynout.
Poté nastavíme stupeň 7 a pečeme cca 40 minut (do světlehnědé barvy).
Po mírném vychadnutí vyklopíme.

Kuřecí roláda
l menší kuře (l 000 g), 60 g másla nebo margarínu, sůl nádivka: 200 g uzeného masa, 2 vejce, 2 rohlíky nebo žemle, sůl, 100 - 200 ml mléka, 20 g másla nebo margarínu, muškátový oříšek
Rozmražené kuře opláchneme ve studené vodě a osušíme utěrkou. Odřízneme křídla, kůži přes páteř podélně nařízneme ostrým nožem a opatrně maso s kůží oddělíme od kostry. Potom nařízneme stehna a vykostíme. Vzniklý plát masa rozložíme a lehce naklepeme. Rohlíky nebo žemle rozkrájíme na kostičky a zalijeme mlékem rozšlehanými žloutky a špetkou soli.
Když mléko vsákne do žemle, přidáme na kostičky nakrájené vařené uzené maso, špetku strouhané citrónové kůry z dobře omytého citrónu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, vmícháme do nádivky a nádivkou potřeme připravený plát kuřecího masa. Dobře svineme a zavážeme nití.
Potom roládu vložíme do pekáčku Bravosky, kde jsme předtím nechali rozpustit máslo nebo margarin, podlijeme sběračkou horké vody nebo vývaru z drůbků a upečeme do měkka.
Během pečení občas přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou nebo vývarem z drůbků. Upečenou roládu vyjmeme a po zchladnutí rozkrájíme na plátky. Vložíme zpět do šťávy a necháme prohřát.
Podáváme s vařenými brambory, s bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.

Jablková žemlovka
6 housek, 600 ml mléka, 1 balíček vanilkového cukru, 40 g moučkového cukru, špetka soli, 2 vejce, 50 g rozpuštěného másla, 500 g očištěných jablek, 1 lžička mleté skořice, l00 g moučkového cukru, 20 g másla na polití
Housky z minulého dne nakrájíme na plátky, zalijeme teplým mlékem, vymačkáme, přidáme vanilkový a moučkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo a promícháme. Jablka oloupeme, nastrouháme, posypeme mletou skořicí a moučkovým cukrem a zamícháme.
Pekáček Bravosky vymažeme a vysypeme strouhankou, dáme do ní polovinu připravených housek, posypeme jablky, zakryjeme druhou polovinou housek, polijeme rozpuštěným máslem a přiklopíme elektrickou pánví Bravosky. Upečenou žemlovku posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Sekaná
1/4 kg masa (může být různé, drůbeží, kůzlečí, králičí, telecí, mladé vepřové, hovězí), 3 žemle, 6 lžic mléka, 2 vejce, 10 g droždí, muškátový květ, 1 stroužek česneku, paprika nebo petrželka, 20 g tuku a vymaštění pekáčku, hrst strouhanky na vysypání
Umeleme maso, žemle nakrájíme na kostky a polijeme mlékem. Do žemlí vmícháme mleté maso, okořeníme a vmícháme žloutky. Nakonec opatrně vmícháme sníh ze dvou bílků. Dáme do vymaštěného a strouhankou vysypyného pekáčku Bravosky.
Pečeme 1/2 hodimy. Podáváme s dušenou zeleninou.

Pro Najdiservis.cz ing. Martin Pišín z firmy Isolit - Bravo s.r.o.


0-9, A-F, G-L, M-R, S-Z
100 Hz televizor
24-bit Color
32-bit Color
3D systém
3D-i systém
6th Sense u mikrovlnky
6th Sense u myÄŤky
6th Sense u praÄŤky
A.I.R
Accelerator Board
Access
Access Time
Active-Matrix Display
Add
Adware
Akční rádius
AktivnĂ­ SMS
Aqua Stop
Auto Cook
Auto Defrost
Auto Half Load
Auto Shut - Off
Auto Tracking Control System
Auto Weight Crisp
Auto Weight Defrost
Automatická pračka
Barevná hloubka
Bezpečnostní dvířka
Bio Step
Bit
Black
Bravoska
Byte
Databáze servisů obsahuje:
3422 záznamů
Poslední aktualizace stránek:

13.03.2016 17:17